Digitalizacija


Najlakši način za prijem digitalnih TV emisija jest putem satelita.


Na isti način kako su kompaktni diskovi (CD) prevladali analogne vinilne ploče, a digitalne kamere fotografski film, konvencionalni je analogni televizijski sustav, nakon više od 60 godina korištenja, zamijenjen digitalnom TV. Kvaliteta, udobnost, troškovi, te svestranost digitalnih medija trijumfirali su nad analognim u svim područjima.

Dok je sam radio signal putem kojeg se prenosi digitalna TV, zapravo jednak onome kojeg se koristilo za prijenos analogne TV, informacije o slici i zvuku bitno su različite. Analognu TV sliku prenosi se kontinuiranim valnim oblikom, dok se digitalnu TV sliku kodira nizom digitalnih podataka.

To signal digitalne TV čini vrlo robusnim i otpornim na izobličenja i smetnje koje muče analognu televiziju, te su digitalni slika i zvuk na vašem TV ekranu vrhunske kvalitete. Koristite li uz to i moderni televizijski ekran (poput LCD, DLP ili plazma TV-a), možete biti sigurni da je program kojeg gledate identičan onome koji je odaslan iz TV studija.

Informacije u digitalnom obliku, nadalje, moguće je sažeti u veličini tako da je na prostoru kojeg je zauzimao jedan analogni, moguće prenijeti nekoliko digitalnih kanala i uz to još i informacije o programu, višestruke audio kanale, te dodatne informacije.

Digitalna satelitska TV znači izbor više kanala, bolje kvalitete, s novim uslugama nezamislivim kod dojučerašnje analogne televizije.

Saznajte koji su kanali dostupni.