O HDTV-u


Nekoliko riječi o HD televiziji.


HDTV (High Definition Television) akronim je za TV kanale u visokoj definiciji. Gledajte TV oštre slike i u razlučivosti pet puta većoj od standardne TV. HDTV u vašu dnevnu sobu unosi fascinantan doživljaj avanture, kao u kinu, zajedno s impresivnom kvalitetom zvuka. Na ovim stranicama saznat ćete sve o HDTV-u.

Klasična televizijska slika sačinjena je od mnogo sitnih točaka. Ako biste takvu sliku gledali na ekranu velikih dimenzija, izgubila bi oštrinu i djelomično bi bila zamućena. Nasuprot tome, na kanalu s visokom definicijom (HD) slika zadržava oštrinu i omogućava vam uživanje u detaljima. Gledanjem programa u HD kvaliteti, imate osjećaj "da ste uistinu tamo". HDTV svijetu donosi potpuno novu dimenziju stvarnosti i pruža istinski uzbudljiv doživljaj. Boje su bogate, slika sadrži mnoštvo detalja, a daleko je intenzivniji i doživljaj zvuka. Bez obzira na to koje programe pratite, HDTV je najrevolucionarniji pomak u televizijskom emitiranju od doba izuma TV slike u boji. Isprobajte i prepustite se uživanciji.

HDTV donosi sliku u boji s omjerom širine i visine od 16:9, te brojem točaka (piksela) od 1920 x 1080, ponekad i 1280 x 720. Prvi od spomenutih formata prikazuje sliku sa 1080 linija, dok za usporedbu, danas najčešće korišteni format PAL ima svega 576 linija, što gotovo dvostruko. U obzir treba uzeti i samu površinu ekrana, koja je gotovo pet puta veća.

Potražite na uređajima logotipe koji jamče HD kvalitetu