3D TV


Već ste to doživjeli u kinu – sliku tako realističnu da ste osjećali kako biste mogli dotaknuti ljude i predmete koje gledate.
3D doživljaj sada stiže i u vašu dnevnu sobu!


U nedjelju, 31. siječnja 2010, manje od šest godina nakon prvog europskog HDTV emitiranja, održana je svjetska premijera javnog 3DTV emitiranja. Posjetitelji devet odabranih barova u Londonu, Manchesteru, Cardiffu, Edinburghu i Dublinu imali su priliku gledati prvi prijenos uživo sportskog meča u 3D – britanska TV postaja preko Astra satelita na položaju 28.2ºE emitirala je utakmicu Engleske prve nogometne lige između Manchester Uniteda i Arsenala u 3D.

Atraktivnost 3D-a je očigledna. Avatar, zadnji film redatelja Jamesa Camerona, ostvario je nevjerojatan prihod gledanošću, a tržišni analitičari predviđaju da će apetit gledatelja za 3DTV-om biti jednako entuzijastičan.

SES Astra uzima za ozbiljno važnost budućeg razvoja 3D emitiranja. U svibnju 2010. pokrenula je prvi besplatni 3D demonstracijski kanal na položaju 23.5°E, za vrijeme međunarodnog sajma Anga Cable Show 2010, održanog u gradu Cologne, u Njemačkoj. Da biste započeli uživati u Astra 3D demo kanalu, trebat će vam odgovarajući 3D TV prijemnik, 3D naočale, te HD prijemnik. Možete uživati u visokokvalitetnom 3D sportskom, glazbenom, te zabavnom programu.