SAT>IP


Satelitska televizija u vašem džepu.


Kad čujete „satelitska televizija“, prva stvar koja vam padne napamet je
vjerojatno televizijski set  u vašem dnevnom boravku, a ne mobilni
telefon ili tablet, a to je upravo kako će izgledati bliska budućnost.

Televizija posvuda – u mreži

Obično gledamo televiziju u dnevnoj ili spavaćoj sobi, ali u bliskoj budućnosti te navike će se radikalno promijeniti – možda ćemo, na primjer, htjeti gledati nogomet uz roštilj u dvorištu. Upravo to je zadatak novog komunikacijskog protokola Sat>IP koji pretvara televizijski signal iz satelitskog u internetski protokol. To omogućava gledanje televizije pomoću bilo kojeg uređaja spojenog na Internet.


 
Slično kao i kod Wi-Fi mreže, konvertirani televizijski signal emetira se kućanstvima, koja dobivaju pristup iz bilo kojeg mjesta putem smartphona, tableta, prijenosnog računala, igrače konzole ili bilo kojeg uređaja s IP adresom i ekranom.
Nije potreban nikakav kabel, već samo trebate odašiljač. Na odašiljač može istovremeno biti spojeno nekoliko uređaja, pa više korisnika može gledati različite kanale. Sat>IP također omogućava emitiranje televizijskog signala putem običnih električnih utičnica. Četiri do osam kanala može biti emitirano putem električne mreže u kućanstvima – i to visoke kvalitete, naravno.

Mi stvaramo standarde

Naša tvrtka djeluje kao koordinator incijative Sat>IP koja obuhvaća televizijske postaje, operatere prijenosnih sustava, kao i proizvođače hardvera. Naš cilj je stvoriti jedinstven standard koji će biti spreman za plasiranje na tržište. U srpnju 2012. godine najavili smo certificiranje prvog SAT>IP konvertera, kojega je proizveo Inverto Digital Labs.
Zahvaljujući njegovoj sposobnosti omogućavanja pristupa kvalitetnom signalu i brojnim sadržajima niza sustava, SAT>IP tehnologija označava pravu revoluciju u prijemu satelitskog emitiranja. Nećete morati dugo čekati na ove pogodnosti jer je masovno lansiranje ovog formata na tržište predviđeno za olimpijske igre 2016. godine.